úterý 17. června 2014

Vyhlídka na věčnost - Jiří Kulhánek

Autor: Jiří Kulhánek
nakladatelství: Crew
žánr: Sci-fi a fantasy, humor
rok vydání: 2011
počet stran: 535
Anotace: Žijí mezi námi – známe je z televize, z rozhlasu i z novin – mluvčí. Ovšem pouze jeden z nich je pan Mluvčí, ale na toho v hromadných sdělovacích prostředcích nenarazíme. Pan Mluvčí totiž příliš nemluví, pan Mluvčí pouze vyřizuje vzkazy, a když s tím začne, slunce skryje tvář a pohřební služby přecházejí na dvojsměnný provoz.Trojsměnný.

   Mrtví začali vstávat z hrobu. Nastal chaos. Mrtví chtějí jen jednu věc, pana Mluvčího. Pan Mluvčí byl najat aby odvedl jednu špinavou práci pro jednu špinavou osobu v jednom špinavém pekle. V pekle si vzal trofej, která proměnila svět v totální chaos. Je jen a pouze na něm, aby vrátil svět do                                                                                  původního pořádku.
  V knize se objevují staré známe postavy z Nočního klubu, většina upírů z klanu upírů a jeden otravný kocour. Po boku pana Mluvčího bude stát krásná "lesbická" upírka Karolína, která mu mnohokrát zachrání život, mnohokrát mu poleze na nervy a mnohokrát ho uvede do trapných situací. Situace ve které se nacházejí je hodně  sblíží, tak moc, že Karolína začne pochybovat o své orientaci. V příběhu se také objeví jedna strašně otravná malá holka, která nosí ve vlasech obrovskou mašli.

  Příběh začíná v součastnosti kdy na povrch začínají vylízat nemrtví, příběh se na chvilku přesune do minulosto aby se vysvětlilo co a hlavně proč se děje to co se právě děje. Pokud je to vaše první kniha od Kulhánka, myslím si že nevadí, když nebudete dopodrobna vědět kdo jednotlivé postavy jsou. Kniha nenavazuje na Knižní klub, kde se většina hlavních postav vyskytuje. Nejvíc mě na knížce vytáčelo chování Jana k ženským. Jakmile byl s nějakou babou osamotě, okamžitě se začali chovat dětinsky, různě se pošťuchovat a ve směs se v tu chvíli chovali jak malí haranti. Já vážně nesnáším takové chování a to bohužel zapříčinilo mé nízké hodnocení.

☺☺☺ +1/2 ☺

Žádné komentáře:

Okomentovat