středa 5. listopadu 2014

Z deníku lázeňského šviháka - Miroslav Šilar

Autor: Miroslav Šilar
Ilustrace: Radovan  Rakus
nakladatelství: Herold, E-knihy jedou
počet stran: 78
žánr: humor, česká literatura
Anotace: Neuvěřitelné příhody, veselé historky, zajímavá setkání…Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat deník, v němž autor formou trefných postřehů glosuje každodenní lázeňské dění a s humorem sobě vlastním se vyrovnává s mnoha kuriózními situacemi, které během svého pobytu v lázních zažívá.


Pan doktor si zraní koleno a je odkázán do rukou pracovníků v Třeboňských lázních, kde má opravdu o zábavu postaráno. Prochází různými lázeňskými procedurami od bahenních zábalů až po skotačení s gay instruktorem a babičkami v bazénku. Po dobu 30 dnů si  pečlivě zapisuje do deníku své, někdy až dost úsměvné, zážitky. Dělá si dobrý den z doktorů a z ostatních obyvatelů lázní. Obráží rockové koncerty, chodí na tancovačky, provozuje Fitness sex, prostě dělá to, co každý správný lázeňský švihák.


Situace a popisované historky se skutečně staly, proto jsem hlavní aktéry v zájmu zachování svého života či stále ještě relativního zdraví raději anonymizoval. Jinými slovy-to, co jsem napsal sedí. Ovšem nerad bych seděl za to, co jsem napsal.


Jednohubka přečtená během pár hodin. Snad i proto, že autor neváhá zasmát se sám sobě a vzniklé problémy řeší s nadsázkou a životním nadhledem. Pan Šilar vložil do knihy velice vtipnou básničku, která mi připoměla problémy, kterými občas trpí můj děda :D. Je zábavná, doplněna o ilustraci předního českého karikaturisty Radovana Rakuse. Knihu mohu doporučit lidem všeho věku, starým, mladým i dětem. Pokud si chcete odpočinout a přečíst si nenáročnou knihu je švihákův deník ta pravá volba.

hodnocení: 90%


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji eshopu KNIHCENTRUM.cz. E-knihu si můžete zakoupit zde!




Žádné komentáře:

Okomentovat