pondělí 4. května 2015

Knižní novinky Květen 2015

Román pro ženy

Název: Nenasytná
Autor: Silvia Day
série: Crossfire #4
vyjde: 14.5.2015
nakladatelství: Fortuna Libri
počet stran: 360
Anotace: Gideon Cross je bojovník. Přestože pochází z bohaté rodiny, od začátku se musel prát o své místo na slunci. Násilí a trauma, které prožil, z něj udělaly člověka, který jen tak někomu nedůvěřuje. I když si celé roky stavěl kolem srdce zeď, teď ho odevzdal Evě Tramellové - a daroval jí i své sexy tělo. Eva však musí vědět, že nic není zadarmo. Opravdu se Eva bude muset vzdát své nezávislosti, aby si udržela muže, bez kterého si nedokáže svůj život představit? Nebo se jí podaří přinutit Gideona, aby ustoupil? Srážka dvou světů na sebe nenechá dlouho čekat. Eva a Gideon jsou manželé, ale postupně přicházejí na to, že největší utrpení i největší rozkoš je čeká ve chvílích, kdy se z nich stávají nesmiřitelní protivníci.

Název: Temná Raven
Autor: Sylvain Reynard
série: The Raven #1
vyjde: 11.5.2015
nakladatelství: XYZ
počet stran: 488
Anotace: První díl plánované trilogie od autora bestsellerové série Gabrielova trilogie. Raven Woodová restauruje ve florentské galerii Uffizi renesanční umělecká díla. Její život navždy změní jedna nevinná cesta z večírku. Když se stane svědkem nesmyslného útoku na bezdomovce, útočníci se posléze obrátí i na ni a zatáhnou ji do úzké uličky. Raven už je napůl v bezvědomí, když útočníky vyruší kakofonie vrčení, po které následuje křik jich samotných. Raven naštěstí upadá do milosrdné temnoty, ale až poté, co zběžně zahlédne stín postavy, která jí šeptá: Cassita vulneratus. Když se Raven probere z bezvědomí, je nenávratně poznamenaná. Vrátí se do galerie Uffizi, ale nikdo ji nepoznává a co je ještě znepokojivější, zjišťuje, že v práci nebyla celý týden. Během jejího zmizení, které si sama nedokáže vysvětlit, došlo v galerii Uffizi k loupeži - zmizely Botticelliho ilustrace nevyčíslitelné hodnoty. Bezradná policie Raven označí za hlavního podezřelého a ta se zoufale snaží očistit své jméno. Vyhledá jednoho z nejbohatších obyvatel Florencie a těžko polapitelného muže, aby se pokusila odhalit pravdu o svém zmizení. Jejich setkání zavede Raven do temného podsvětí, jehož obyvatelé si střeží svá tajemství…

Název: Spadla klec
Autor: Sara Shepardová
série: Hra lží #6
vyjde: 6.5.2015
nakladatelství: BB Art
počet stran: 248
Anotace: Moje znovunalezená sestra-dvojče Emma žila celé měsíce můj život a snažila se vyřešit mou vraždu. Odkryla ta nejskrytější tajemství mých přátel i rodiny a podařilo se jí rozplést mou spletitou minulost. Jen pokud jde o dopadení mého vraha, neustále bloudí ve slepých uličkách. Pak je v Sabino Canyon nalezeno mé tělo. Najednou všichni vědí, že existují dvě dívky, co vypadají jako Sutton Mercerová – a že jedna z nich je mrtvá. Policie nejprve předpokládá, že tělo patří Emmě, ale jak pokračuje pátrání, Emma musí čelit spoustě otázek a je pro ni čím dál těžší mě hrát. Je jasné, že už brzy vyjde najevo pravda, a jakmile k tomu dojde, Emma se stane podezřelou číslo jedna. Jestli se jí nepodaří odhalit vraha včas, skončí za mřížemi… nebo ještě hůř.

Název: Girl Online
Autor: Zoe Sugg
série: ne
vyjde: 13.5.2015
nakladatelství: Jota
počet stran: 336
Anotace: Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě – o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí. Když už je situace na všech frontách na pováženou, rodiče ji odešlou na pár měsíců na střední školu do New Yorku. A tam Penny potká Noaha: úžasného charismatického muzikanta, kterému se prostě nedá odolat. A vůbec poprvé v životě se doopravdy zamiluje. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu. Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina – a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům.

Název: Fangirl
Autor: Rainbow Rowell
série: ne
vyjde: 7.5.2015
nakladatelství: YOLI
počet stran: 456
Anotace: Ačkoli jsou až na fyzickou podobu každá úplně jiná, Cath odjakživa sdílela se svým dvojčetem Wren všechno: oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Jenomže teď obě nastupují na vysokou školu a Wren poprvé nechala Cath na holičkách – nechce s ní bydlet na koleji. Potíž je v tom, že Cath na rozdíl od sestry není právě společensky zdatná. Jejím přirozeným prostředím je internet, kde se nemusí nikomu dívat z očí do očí a kde tisíce fanoušků nadšeně čtou její povídky ze světa Simona Snowa. A to je svět na hony vzdálený bludišti školních budov, v němž číhají nástrahy v podobě všech možných fobií, děsivých spolubydlících s neodbytnými kamarády a profesorek tvůrčího psaní, které o fanfikcích nechtějí ani slyšet.
Romány

Název: Hotýlek
Autor: 
série: ne
vyjde: 7.5.2015
nakladatelství: Host
počet stran: 319
Anotace: Po velmi úspěšném románu Slepá mapa popisujícím dramatické životní osudy tří generací žen se v nové knize autorka věnuje především postavě jediné: Leopoldovu vnukovi Václavu Mánesovi, který převzal vedení podniku v šedesátých letech. Václav je muž bez vlastností, jasných názorů i charakteru, což mu umožňuje obratně proplouvat komunistickým režimem a držet rodinný podnik stále pohromadě, má však zničující vliv na vztahy v rodině i životy lidí, kteří se ocitnou v jeho blízkosti. Mornštajnová popisuje a vysvětluje Václavovy skutky tak obratně, že se teprve na konci knihy zděsíme, komu jsme to vlastně po celou dobu drželi palce.

Název: Spoušť
Autor: Sára Vybíralová
série: ne
vyjde: 12.5.2015
nakladatelství: Host
počet stran: 240
Anotace: Dvanáct zdánlivě nesouvisejících příběhů obyvatel současných velkoměst a jejich předměstí. Dvanáct postav je jako v laboratorním pokusu infikováno různě silnou dávkou neuróz, obsesí, fobií a mánií. Jsou vystaveni matoucímu prostředí symbolických výhybek a bludných kořenů. Krev na oblečení a na ulici. Nevysychající vlhkost. Přetékající polévka a řeka. Cizí jazyky vpadají do logiky situace a slova zalétávají oknem. To, v co se věří, se možná bez vysvětlení skutečně objeví a ten, kdo ztratí vůli k existenci, možná také pozvolna doopravdy zmizí. Odhodlání těm dvanácti postavám určitě nechybí.

Sci-fi a fantasy

Název: Jdi a přines hlavu krále
Autor: Jaroslav Mostecký
série: Vlčí věk #1
vyjde: 20.5.2015
nakladatelství: Epocha
počet stran: 248
Anotace: Příběh z doby, kdy Evropu ovládali Vikingové. Kdy se národy a bohové starého světa střetávali s nástupem nové civilizace… Dánského krále porazí v souboji samozvanec Godfred, který prahne po obrovské moci a chce z dánského království učinit mocnou říši severu. Syn zabitého krále Leif je vyhnán ze země. Je mu však dána podmínka. Pokud chce získat zpět otcovo dědictví, musí obstát v nelehké zkoušce, při které bude nutno prokázat nejen sílu, ale i odvahu a důvtip.

Název: Srdce ledu - sbírka sci-fi povídek
Autor: David Šenk
série: ne
vyjde: 5.5.2015
nakladatelství: Epocha
počet stran: 200
Anotace: Třetí sbírka povídek autora klasické sci-fi vás zavede k Poslednímu soudu, ukáže vám cestu paralelními světy a nechá napospas mimozemské invazi. Kromě toho budete moci navštívit poslední galaktický con, zúčastnit se projektu na probuzení Boha a po boku slavného detektiva, vychovaného mimozemšťany, sestoupit na povrch zapovězené planety. A pokud vám to stále ještě bude málo, dozvíte se pravdu o jednom světovém konfliktu.

Název: Rok havrana
Autor: Vladimír Šlechta
série: ne
vyjde: 6.5.2015
nakladatelství: Brokilon
počet stran: 360
Anotace: Začátek čtyřicátých let jedenadvacátého století. Zatímco západní Evropa prosperuje, Česká republika je zpustošená etnickou válkou. Kusy českého území jsou pronajaty obskurním soukromým společnostem, zbytek ovládají bandy kořistníků. Je zde však příběh o Havranovi, bojovníkovi bez bázně a hany, který v této zemi bez zákona osamoceně válčí proti banditům, ochraňuje bezbranné a násilí oplácí násilím. Je však Havran skutečný, nebo je to jen hoax či virál? Do zpustlé a vylidněné České kotliny se vydává agentka české exilové vlády, aby o Havranovi zjistila pravdu.

Název: Železná zkouška
Autor: 
série: Magisterium #1
vyjde: 14.5.2015
nakladatelství: YOLI
počet stran: 312
Anotace: Callum Hunt ví už odmalička, že pokud by se někdy zapletl s magií, znamenalo by to pro něj jediné – smrt. Jeho otec mu to ostatně nikdy nedovolí zapomenout. Když je Cal pozván k vstupním zkouškám do tajemné čarodějné školy jménem Magisterium, slíbí otci i sám sobě, že v testu dokonale propadne. Jenže Cal má naneštěstí magii v krvi, takže i přes veškerou snahu je spolu s dalšími dvěma žáky vybrán, aby studoval u největšího mága ze všech, mistra Rufuse. Cal zjišťuje, že magie je mnohem zábavnější, než si kdy uměl představit, a také skoro stejně tak nebezpečná. Ve škole si vedle nových přátel rychle udělá i nové nepřátele… Dvě nejlepší autorky současné fantasy pro mládež se spojily, aby napsaly nejúžasnější magické dobrodružství od dob Harry Pottera.

Název: Napůl divoký
Autor: Sally Green
série: Half bad #2
vyjde: 19.5.2015
nakladatelství: YOLI
počet stran: 392
Anotace: Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit…Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže.

Název: Výprava do Měsíčních hor
Autor: Mark Hodder
série: Burton & Swinburne #3
vyjde: 20.5.2015
nakladatelství: Triton
počet stran: 423
Anotace: Píše se rok 1863. Jenže je to jiný rok 1863, než jaký by měl být. Čas prudce změnil směr a lidé činí kroky, které povedou k ničivé světové válce. Ministerský předseda lord Palmerston věří, že zmocní-li se třech Očí nágy, dokáže události pozměnit a válce se vyhnout. Dva z drahokamů už má, potřebuje však, aby sir Richard Francis Burton získal ten třetí. Králův agent má tedy možnost vrátit se do Měsíčních hor a znovu se pokusit lokalizovat zdroj Nilu. V cestě mu ale stojí konkurenční expedice a hrozí konfrontace, která by mohla podnítit samotnou válku, jíž se Palmerston snaží předejít.

Komiks

Název: Criminal 2
Autor: 
série: nejspíš jo
vyjde: 13.5.2015
nakladatelství: BB Art
počet stran: 432
Anotace: Jacob Kurtz, kreslíř a bývalý padělatel, muž, který byl kdysi obviněný z vraždy vlastní manželky, a vůbec člověk s problematickou minulostí, se stává zajatcem ve svém vlastním domě – i zajatcem svých vlastních nevysvětlitelných reakcí. Připadá si, jako by se po něm natahovala nejasná, snově průhledná chapadla jeho vlastních dávných činů – a teprve ve chvíli, kdy ho pevně omotají a utáhnou se, Jacob zjistí, jak moc jsou skutečná.Tracy Lawless, válečný veterán a armádní dezertér, se v minulém CRIMINALu dostal do střetu s šéfem místního podsvětí – a kupodivu se mu povedlo při tom nezemřít. Ale happy end se nekoná: Tracy je totiž nucen odpracovávat si u Sebastiana Hydea dluh svého bratra… a jelikož je rozený Lawless, tak dokonce i taková zdánlivě jednoduchá funkce nemyslícího zabijáka se pro něj postupně stane něčím, čím dokáže zkomplikovat život sobě i všem okolo.


detektivky/krimi

Název: Básník
Autor: Dominik Dán
série: ne
vyjde: 11.5.2015
nakladatelství: Slovart
počet stran: 328
Anotace: Po akci Rusalka se mladý Krauz rozhodl zůstat na oddělení vražd. To ovšem spolu s Burgerem netušili, že pár dní nato je čeká případ, který prověří nejen jejich odborné schopnosti, ale i to nejdůležitější v práci detektivů - vzájemnou důvěru. Hned v začátku své kariéry na oddělení vražd musí Richard Krauz projít tvrdou zkouškou. Jeho smysl pro spravedlnost naráží na tehdejší právní systém, na „spravedlnost" měřenou podle socialistických norem. Je podezírán z několika vražd mladých dívek a ve svízelné situaci mu jsou ochotni pomáhat pouze jeho nejbližší kolegové. Ti mu navzdory chatrným důkazům zachovají svou kolegiální důvěru, zatímco vrah na sebe upozorňuje jednou stopou - básněmi, které jim posílá.

Název: Cesta Kostlivců
Autor: 
série: ne
vyjde: 27.5.2015
nakladatelství: BB Art
počet stran: 334
Anotace: Nejnovější napínavá kniha Val McDermidové nás zavádí do současného Edinburghu. Ve zdánlivě nepřístupné gotické věžičce zchátralé školy je objevena kostra. K případu je povolána specialistka na staré nevyřešené případy Karen Pirieová. Prvním těžkým úkolem je nevyhnutelně identifikace těla, která odhalí nečekanou spojitost s válkou na Balkánu z devadesátých let minulého století. Když zlo nezná hranice a minulost odmítá zůstat minulostí, všichni zúčastnění čelí novému a nepředvídanému nebezpečí.

Thriller/horor

Název: Kůže
Autor: Mo Hayder
série: ne
vyjde: 25.5.2015
nakladatelství: Domino
počet stran: 440
Anotace: Na odlehlém místě za městem byla nalezena mrtvola ženy v pokročilém stádiu rozkladu. Policie došla k závěru, že šlo o sebevraždu, a soudní patoložka tuto domněnku potvrdila. Jeden člověk však stále pochybuje: detektiv Jack Caffery. A pochybnosti se přemění v jistotu, když policejní potápěčka Blecha Marleyová vyloví ze zatopeného lomu torzo psa. Ten pes patřil mrtvé ženě. A před smrtí ho kdosi stáhl z kůže.

Název: Pomsta
Autor: Lee Child
série: ne
vyjde: 13.5.2015
nakladatelství: BB Art
počet stran: 368
Anotace: Jack Reacher stále sám a sám… Z kdysi obávaného vojenského policisty se stal tulák bez domova a bez adresy. Armáda si ho však přesto najde. Potřebuje ho, protože kdosi vystřelil z neuvěřitelně velké vzdálenosti na francouzského prezidenta.To by dokázal pouze jediný člověk. A Reacher je jediný člověk, který by ho dokázal najít.

Název: Šestý zánik
Autor: James Rollins
série: Sigma Force #10
vyjde: 13.5.2015
nakladatelství: BB Art
počet stran: 292
Anotace: Vojenská výzkumná stanice v odlehlém pohoří Sierra Nevada v severní Kalifornii vyšle nouzové volání zakončené mrazivou žádostí:„Tady je sierra, vítěz, whisky. Došlo k prolomení bezpečnosti. Aktivována pojistka. Bez ohledu na výsledek: Zabijte nás... všechny nás zabijte.“ Když na místo dorazí pomoc, nenajde nikoho živého – a mrtví nejsou jen výzkumníci, ale všechny živé organizmy v okruhu sta čtverečních kilometrů: zvířata, rostliny a dokonce i bakterie. Půda je dokonale sterilní – a zkáza se šíří. Jen jeden tým na světě má potřebné vědecké znalosti a vojenské zkušenosti, aby zvládl takovou misi: velitel Gray Pierce a Sigma.





1 komentář:

  1. Nemohu se dočkat na fangirl a na Kůži :) Tyto dvě knihy mě opravdu lákají snad nejvíce, ale zaujala mě i kniha HalfWild. Jen jsem ještě nečetla první díl, tak snad se na nic dostanu, co nejdříve....

    OdpovědětVymazat