pondělí 5. května 2014

Half BAD - Sally Green

Autor: Sally Green
Série: Napůl živý
Nakladatelství: YOLI
Rok vydání: 2014
Vazba: sexy paperback
Anotace:  Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky.Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran.
 Patnáctiletý Nathan je synem smíšeného čarodějnického páru a ostatními čaroději vězněn a mučen. Chlapec musí ze svého žaláře uprchnout před svými šestnáctými narozeninami a najít svého otce, nejsilnějšího a nejkrutějšího černého čaroděje na světě, jinak zemře. Zvládne svůj nelehký úkol přesto, že nemůže nikomu věřit? Ani dívce, kterou miluje?

  Nathan je už od malička odsuzován za to kdo je jeho otec. Jeho otec je zlý Černý čaroděj a matka Bílá čarodějnice.  Jeho dětství nebylo jednoduché, byl týrán za to kdo je. Musí přežít do svých sedmnáctých narozenin aby dostal své tři dary a stal se plnohodnotných čarodějem. Což není zrovna lehké. Své tři dary může dostat jen od svých příbuzných. Jeho matka spáchala sebevraždu a otce není lehké sehnat. Nezbývá mu tedy nic jiného, než se vydat za černou čarodějnicí Merkury aby mu ona předala jeho tři dary.
  
Kniha je určena pro mladé YA čtenáře. Táhne mi na 20 takže to nebyl můj šálek kávy :D. Kniha není špatná, rozhodně je, nechci říkat originální, "originální". Má to svou jiskru, závan něčeho...tajemného a zajímavého. Ale bohužel, autorka plně nevyužila potenciál příběhu a odflákla to.
  
 Obálka je naprosto boží. Obálka v úvodu je sice cizácká ale ta česká je úplně stejná. Přední strana je černá a zadní bílá. Je to krásné. Najivně jsem si myslela že obálku navrhl nějaký nadaný Čech a ono prd. Mě osobně kniha moc nezaujala ale chci další díl páčko chci vědět jak to skončí :-3
                                                                         




☺☺☺



Žádné komentáře:

Okomentovat