čtvrtek 2. dubna 2015

Policie - Jo Nesbø

Autor: Jo Nesbø
překladatel: Kateřina Krištůfková
nakladatelství: Kniha Zlín
série: Harry Hole #10
žánr: krimi
počet stran:
Anotace: Na místech, kde bylo v minulosti spácháno několik vražd, jež nebyly objasněny, jsou nalezeni mrtví policisté, kteří tyto zločiny tehdy vyšetřovali. Všichni byli rovněž zavražděni, a to nanejvýš brutálním způsobem. Policie postrádá jakoukoli stopu, a navíc se musí obejít bez svého nejlepšího vyšetřovatele. V nemocnici mezitím leží v kómatu těžce zraněný muž. Jeho pokoj střeží policisté a nikdo se nesmí dozvědět, jak se tajemný pacient jmenuje.

   V Oslu dochází k několika brutálním vraždám policistů. Vraždy mají až nápadnou spojitost, co se týče brutality, s nevyjasněnými vraždami z minulosti. Nikdo si s tím neví rady. Proto nastupuje skupina tří vyšetřovatelů v čele s Beátou Lonnovou, aby případy objasnili a dopadli pachatele. Pátrání je zavede k velice brutálnímu kriminálníkovi, který by měl být už několik let po smrti. Tento kriminalník, jak se zdá, má velkou spojitost s nevyřešenými vraždami z minulosti  ale i s vraždami policistů z přítomnosti. Bohužel vyšetřovací tým se musí z velké části obejít bez pomoci geniálního vyšetřovatele Harry Holea. Where is Waldo? Where is Harry? Kde je sakra Harry?!

   Kniha Policie velmi těsně navazuje na předchozí díl (Přízrak) s odstupem několika měsíců. Autor Vás hned ze začátku hodí do příběhu, kde nevíte co se děje, kde to jste a ani kde je vaše oblíbená postava. Nejen, že musíte rozdýchat že Váš miláček prostě chybí, ale máte práci ještě s tím, jak rozdýchat ty litry krve, rozřezaná těla, rozlámané kosti a podobné kratochvíle. Takové by prostě detektivky měli být, takové, jaké jsou v reálném životě. Realita je plná brutality a násilí, je to špatné, ale je to tak a o tom já chci číst. A to je přesně to, co mi Nesbo za celou sérii HH dal. 
   Pokud chcete vědět, kde je Harry, tak to Vám skutečně neprozradím :D. Jen si trpte jako já! Nesbo patří v mém pomyslném žebříčku top spisovatelů krimi na první příčku. Jeho detektivky jsou naprosto dech beroucí, rázné, brutální, surové, napínavé a mysl ošukávající knihy, které Vás nenechají v klidu dospat. Knihu mohu s čistým svědomím doporučit Nesbofilům i severokrimifilům, ze všech knih od Nesba je pro mě Policie ten nejlepší díl. Poku máte rádi tvrdou a kvalitní krimi, dejte se k Policii, nebo si ji radši jen přečtěte.
hodnocení: 95%


Děkuji nakladatelství KNIHA ZLÍN za poskytnutí recenzní e-knihy, kniha vyjde 8.dubna, takže neváhejte a předobjednávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat