středa 29. ledna 2014

Angelopolis - Danielle Trussoni

Autor: Danielle Trussoni
série: Angelologie
žánr: sci-fi, fantasy
rok vydání: 2013
nakladatelství: Knižní klub
vazba: hardback (ta má hezky voní ↖(^ω^)↗)
Anotace: Uplynulo deset let od chvíle, kdy se Verlaine díval, jak Evangeline letí z Brooklynského mostu, a pohled na její křídla byl zradou, která ho stále trápí. Nefilim jsou opět na vzestupu a spřádají plány na výstavbu vlastního ráje – zvaného Angelopolis – zuřivě pronásledovaní Verlainem, jenž změnil povolání a stal se lovcem andělů. Jakmile se však na scéně znovu objeví Evangeline, přepadnou Verlaina pochyby, které ještě posílí, když je síly mocnější než sami Nefilim táhnou od Paříže přes Petrohrad až do odlehlých oblastí Sibiře či na pobřeží Černého moře.



 Angelopolis nás zavede do Ruska. Kde se Verlaine snaží vypátrat Evangeline. Cesta k ní je ale velice nebezpečná a do cesty se mu připlete spousta překážek. Kniha mi připomíná něco na způsob Lovce pokladů. Žádný poklad sice neloví ale ženou se za spousty starožitností, mýty a legendami, "bájnými bytostmi", předměty opředené temnou minulostí a prazvláštními lidmi. Trussoni dokáže skvěle zkombinovat náš svět s jejím světem. Všechno to do sebe perfektně zapadá. Dokáže využít minulost k dotvoření jejího příběhu. A výsledkem je PECKA!

  Za mořem bestseller u nás ji nikdo nezná. Myslím si že je to velká škoda. Pokud máte rádi knihy typu "hledači pokladů", kde je spousta splétání a rozplétání nových teorií o věcech, které byli a které budou. A pokud máte rádi starožitnosti a klenoty romanovců je to kniha pro Vás jako dělaná.


  Originální obálka se víc podobá příběhu. Malilinko nastíní co by se tam asi mohlo objevit. Naše, převzatá od Slovenska, sice nenastíní příběh ale je naprosto bombastická. 




           


        ☺☺☺☺☺

Žádné komentáře:

Okomentovat