pondělí 1. dubna 2013

Škola noci: Lenobiin slib - P. C. Cast a Kristin Cast

Autor: P. C. Cast, Kristin Cast
nakladatelství: Knižní klub
překladatel: Jana Kunová
série: Škola noci
počet stran: 136
žánr: sci-fi, fantasy, povídky
Anotace:  Evreux, France, 1788: Předtím, než se stala Zoeyninou oblíbenou profesorkou a než nastoupila do Školy noci… Lenobia je jen normální šestnáctiletá dívka - s dost problémy na celý život. Jako nemanželská dcera mocného barona sem nikdy úplně nepatřila a místo toho musí sledovat rozmazlenou nevlastní sestru Cecile, která dostane to, co chce. Jako by to nestačilo, její nevšední krása přitahuje nechtěnou pozornost kdekoli to jde. Pro jednou by chtěla jen tak zapadnout. Ale když osud zasáhne, Lenobia se náhle ocitá obklopena ostatními dívky, na lodi plující do New Orleansu, kde budou provdány do města nejbohatších Francouzů. A nejsou sami… Zlý biskup, který má zkušenosti s temnou magií, jede stejnou cestou. Jeho touha po půvabných mladých ženách z něho dělá nebezpečného - hlavně pro Lenobii, která upoutala jeho pozornost ve Francii. Takže zůstává skrytá, tajně navštěvuje lodní stáje, kde je krásný mladý muž a jeho krásný kůň Percheron hned získá její pozornost.

  Novodobá harlekýnka. Miloučká povídka s nádechem mini tajemna. Ohh a Martin je fakt kus chlapa s ochranitelským komplexem. Přiznám se že Školu noci jsem nečetla, takže nevím jestli na sebe navazují. Vůbec nevím kdo je Lenobia. Ale ikdyž nwm kdo to sakra je i přesto to bylo celkem fajnové. Prostě miloučká povídky o nehynoucí lásce.


☺☺☺


1 komentář:

  1. Já mám radši novely než celou sérii Školy noci, neboť mi už vážně leze na nervy celý příběh, ale i postavy.. :/ Jak se to vezme, Lenobia se vyskytuje v sérii, jak kdy, někdy více, podruhé zase méně. :)

    OdpovědětVymazat