úterý 12. února 2013

Nekromant Johannes Cabal - jonathan L. Howard

Autor: Jonathan L. Howard
překladatel: Viktor Janiš
nakladatelství: Plus
série: Johaness Cabal
žánr: sci-fi, fantasy, román
Anotace: Johannes Cabal je brilantní vědec, který před lety upsal duši Ďáblu, aby si osvojil umění nekromancie. Bohužel pro něj se záhy ukázalo, že duše je k jeho výzkumu potřebná – a tak pro ni sestoupil až do ohnivých jam pekelných. Znuděný Lucifer mu pak navrhne sázku: pokud mu Johannes do roka a do dne nepřinese sto duší, přijde o život a zůstane zatracený navždy. A aby byla sázka ještě zajímavější, Satan mu k tomuto účelu zapůjčí kočovný karneval.

   Johannes Cabal je vědec a nekromant, který upsal duši ďáblu. Pokouší se zrušit smlouvu s ďáblem ale místo toho uzavře další. Do jednoho roku musí nasbírat sto duší, jinak nedostane svou duši zpátky. Na pomoc dostává Karneval svárů, který plný různých atrakcí a pekelného personálu, jako jsou například zombie. Johaness nemá o vedení karnevalu ani tucha a proto si přizve na pomoc svého upírského bratra se                                                                          kterým se navzájem nesnášejí. 
Nápad ďábelského karnevalu a všech potvor z pekla je zajímavá. Bohužel je to napsáno nezajímavým stylem. Nebavilo mě to. Ale! Pokud by byla kniha zfilmována v rukou Tima Burtona tak se na to ráda podívám.
☺☺☺









Žádné komentáře:

Okomentovat